Alles over Economie

Elke twee jaar publiceert de Financial Times de Foreign Direct Investment index for European Regions and Cities of the Future. Lees hier welke (Nederlandse) steden en regio’s een vestigingsklimaat hebben waarmee ze bedrijven laten floreren en wat de impact van de Brexit is op deze lijst.

Burgemeesters in Noord-Amerika maken elkaar gek met financiële prikkels die hun weerga niet kennen om HQ2 van Amazon naar hun stad te trekken. Vooraanstaand urban specialist Richard Florida komt met zijn vakgenoten in opstand tegen de rat race. Wanneer ga je te ver voor een topbedrijf?

Nederland sorteert voor op de grote verschuivingen in het mondiale en Europese economische krachtenveld en de bijbehorende logistieke stromen. Daarbij gaat de meeste aandacht naar de logistieke corridors Oost en Zuidoost, horen we van Mark Frequin, directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ondanks grote maatschappelijke transities blijven de binnenhavens op peil en lijken ze zelfs bezig aan een tweede leven. E-commerce, tolheffing en biobased zijn de termen die de toekomt van de industriële binnenhaven een florissant beeld geven. Hoe profiteert uw gemeente ook van de binnenhaveneconomie?

'Ook provincie Groningen en Friesland willen de Formule 1 naar Assen.' In de media verschijnen volop steunbetuigingen van gedeputeerden en wethouders uit de noordelijke provincies die samen strijden voor topsport in Assen. Het noorden is meer dan ooit verenigd. Uitsluiting van de Tesla-handelsreis van oud-minister Kamp vormde het begin van Top Dutch.