Alles over Economie

De Amsterdamse woningmarkt barst uit zijn voegen en grijpt om zich heen. Met de stedelijke groeistrategie Koers 2025 heeft het college van B en W ingezet op de bouw van minstens 50.000 nieuwe woningen in 10 jaar. Waar is nog plek voor de Amsterdamse bedrijven met enige vorm van overlast?

Bouwen aan slimme steden en dorpen heeft impact op de samenleving. Yvonne Kemmerling en Jan-Willem Wesselink pleiten voor politiek debat.

Ruud van Heugten is directeur van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, en heeft de ambitie meegekregen om van Trade Port Noord een duurzaam werklandschap te maken. En dat betekent anders denken en werken. Dit is de aanpak.

Als NRC-columniste Japke-d. Bouma schrijft over kantoorclichés en onzinjargon van managers, dan moet ik altijd grijnzen. Zo ook deze week, toen ze het milieujargon op de hak nam. Belangrijk onderdeel van de column: circulaire economie.

Hof van Twello greep afgelopen jaar net naast een top 3-nominatie voor de ABN AMRO Circular Economy Awards omdat de jury vraagtekens zetten bij de economische impact. Ook hier wordt wel degelijk geld verdiend volgens het middeleeuws meent-model.