Alles over Economie

Steden en dorpen veranderen sterk door internet en technologisering. Maar hoever kan die ontwikkeling gaan? Kunnen algoritmes de ruimtelijke ordening overnemen? En kan de stad dan uiteindelijk zichzelf besturen?

Door een jaarlijkse winst van 3,3 miljard euro kunnen woningcorporaties hun huren met 10 procent verlagen. Dat stelt de Woonbond in een artikel in het FD. Maar het teveel dat huurders nu betalen, is hard nodig om huizen te verduurzamen blijkt uit onderzoek van oud-hoogleraar Johan Conijn.

Remko Been, Stockspots, was vorige week aanwezig tijdens een bijeenkomst waar ontwikkelaars, beleggers en bouwers van logistiek vastgoed aanwezig waren. 'Uiteraard was duurzaamheid een hot topic, maar de manier waarop naar duurzaamheid wordt gekeken door bouwers en ontwikkelaars biedt weinig ruimte voor creativiteit', stelt Been.

'Er is in Nederland woningnood. Je kan geen krant openslaan of het gaat om ‘bouwen, bouwen, bouwen’, snel, veel en desnoods maar weer een soort Vinex-operatie.' Cees-Jan Pen, lector de Ondernemende Regio bij Fontys, ziet dat bedrijven(terreinen) die niet ‘creative’ zijn, de stad maar uit moeten worden geschoven. 'Ergens de regio in of zo.'

Nederlandse bedrijfsincubators hebben een hoge notering bemachtigd op de ranglijst voor beste universitaire bedrijfsincubators van de wereld, de UBI Global 2017/2018. YES!Delft haalde de tweede plek en UtrechtInc de tiende in de ranking. Lees hier de complete top 10.