Alles over Economie

Het besef dat de circulaire economie kansen biedt voor bedrijven wordt steeds groter. De rol die circulair inkopen daarbij speelt is essentieel. Door toepassing van circulair inkopen – maximaal waardebehoud van producten en materialen – komen steeds meer partijen in aanraking met de voordelen van de circulaire economie.

Kruiden- en specerijenbedrijf Euroma vertrekt niet naar bedrijventerrein H2O in Hattemerbroek, maar naar de Hessenpoort in Zwolle. Dit tot teleurstelling van de gemeenten Oldebroek, Heerde en Hattem. Ook op de huidige locatie in Wapenveld ziet het bedrijf niet genoeg mogelijkheden. Onzekerheid over het bestemmingsplan gaf volgens de directie de doorslag voor de transfer.

De noordelijke en zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven gaan bij de ruimtelijke inrichting van ons land de uitdaging aan om de internationale concurrentiekracht te versterken. Ministers Schultz, Kamp en Plasterk, de bestuurders en de economic boards hebben daarvoor een intentieverklaring ondertekend.

De Rotterdamse aanpak om leegstaande kantoren een nieuw leven te geven, blijkt succesvol. Daarom willen projectontwikkelaars, corporaties, vastgoedeigenaren en gemeente er een schepje bovenop doen. Eind 2020 moet nog eens 450.000 m² incourante kantoorruimte een nieuw leven hebben gekregen.

Sinds 2013 zijn er in Nederland 28 nieuwe grootschalige distributiecentra gevestigd. In deze zogenoemde XXL-distributiecentra van elk ruim 40.000 vierkante meter werken meer dan 10.000 mensen. Bijna de helft ervan zit in Noord-Brabant, met als nationale koploper de regio Tilburg-Waalwijk.