Alles over Economie

Als directievoorzitter van ING Real Estate Investment en CEO bij CBRE Global Investors was Pieter Hendrikse verantwoordelijk voor een goed financieel en langetermijnbeleggingsresultaat. Het stoort hem dat gemeenten zich in hun ruimtelijk beleid vaak mede door financiële motieven laten leiden.

De Raad van Commissarissen van LIOF heeft in goed overleg met Jérôme Verhagen besloten zijn dienstverband per 1 december 2016 te beëindigen. Dat maakte LIOF afgelopen donderdag bekend.

Met een ommezwaai van de VVD-statenfractie lijkt het omstreden FOC Outlet Assen definitief van de baan. De fractie vindt nieuwe winkelruimte onverdedigbaar, omdat er in Drenthe sprake is van veel leegstand, aldus het Dagblad van het Noorden.

Friesland heeft een eenmalige subsidie van € 83.000 beschikbaar gesteld voor het BeStart project, dat groeihulp biedt voor cleantech-startups. Met de subsidie hoopt de provincie een aantrekkelijk milieu te creëren voor jonge ondernemers in de bio-based en circulaire economie. 

 

Het besef dat de circulaire economie kansen biedt voor bedrijven wordt steeds groter. De rol die circulair inkopen daarbij speelt is essentieel. Door toepassing van circulair inkopen – maximaal waardebehoud van producten en materialen – komen steeds meer partijen in aanraking met de voordelen van de circulaire economie.