Alles over Economie

Op het nieuwe bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark wordt de komende jaren het eerste publieke gelijkstroomnet ter wereld aangelegd. Energienetbeheerder Liander en gebiedsontwikkelaar OMALA ondertekenden vandaag de overeenkomst.

Bedrijventerrein ABC Westland stelde onlangs 16.000 zonnepanelen in bedrijf die 40 procent van de benodigde energie moeten leveren op het terrein met intensieve tuinbouw. Daarmee claimt ABC het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland te zijn.

De Ladder voor duurzame verstedelijking wordt vernieuwd. De nieuwe Ladder is korter, duidelijker en voorkomt een nieuwe golf van jurisprudentie, stellen Stec Groep en Hekkelman Advocaten in een eerste reactie. De minister pakt hiermee haar rol als systeemverantwoordelijke.

1/3 van de Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven gaf aan bij een eventuele Brexit Londen te willen verlaten. 61 procent noemde Nederland als favoriete alternatief, aldus een inventarisatie van Buck Consultants International (BCI). Hoe kunnen Nederlandse regio’s op de eventuele komst van deze bedrijven voorsorteren? Drie vragen aan René Buck.

De Britse kiezer heeft gesproken. Europa gaan verder zonder het VK. Uit onderzoek van Buck Consultants International (BCI) blijkt Nederland dé favoriet om Londen over te nemen als zetel voor hoofdkantoren van grote Amerikaanse bedrijven.